toneelgroep

Toneelgroep Elshof

De toneelgroep Elshof bestaat al vele jaren. De groep is voortgekomen uit een tweetal verschillende verenigingen die ook toneeluitvoeringen kenden. Zo was er een jongerenvereniging, de CJV, een vereniging die vroeger veelvuldig op het platteland voorkwam. Zij gaven tot midden jaren zeventig haar jaarlijkse toneeluitvoeringen in de Kapel op de Elshof. De andere ‘vereniging’ was eigenlijk meer een groep die ontstond ergens midden jaren zestig.
Het toenmalige ‘hoofd der lagere school’, de heer H.J.D.J. Maandag, stelde voor om ter opvulling van de toen jaarlijks in augustus gehouden school- en volksfeesten een toneelvoorstelling op te voeren. De groep bestond uit ouders van leerlingen, maar ook uit buurtbewoners en oud-leerlingen. Toen de jaarlijkse school- en volksfeesten zich verplaatsten naar de maand juni, bleef de groep haar toneelvoorstellingen op de vrijdagavond in de feesttent houden. De groep bleef door de jaren heen intact, al werd de binding met de school, waar zij ook oefenden, in de loop der jaren minder. Vanaf de beginjaren negentig vinden de jaarlijkse uitvoeringen plaats in het buurthuis. De oefenavonden van de groep zijn dan al verplaatst naar de Kapel. Na het sluiten van de Kapel in het jaar 2007 oefent de groep ook in het buurthuis.
Door de jaren heen is de groep qua samenstelling steeds gewisseld. De toneelstukken die voor het voetlicht worden gebracht zijn meestal blijspelen of kluchten in drie bedrijven.


Pension op het platteland

Vanaf begin november 2016, wat later als anders, zijn wij weer gestart met de voorbereidingen voor een nieuw toneelstuk. Het is de bedoeling dat we eind februari en begin maart drie keer op het podium staan met het toneelstuk ‘Pension op het platteland’.

We hebben dit keer geen nieuwelingen binnen de groep, we spelen met de bij u wel bekende spelers en speelsters, waarvan een enkeling heeft aangegeven een jaartje over te willen slaan. Wel hebben we een debuterende regisseur.

Het is een stuk in drie bedrijven. Het speelt zich af op het erf van een boerderij waar men ook een gastenverblijf heeft gemaakt. De boerin, een jonge weduwe, probeert financieel het hoofd boven water te houden door wat extra verdiensten te verkrijgen met haar pension. Haar inwonende schoonvader ziet het allemaal wat anders en heeft zo zijn eigen ideeën. Dan heeft ze ook nog rekening te houden met een bemoeizuchtige buurvrouw, een postbode die te pas en te onpas opduikt en wat vreemde pensiongasten. Kortom een stuk met soms wat vreemde snoeshanen.

U komt toch ook naar die vreemde snoeshanen kijken?

Nieuwsgierig geworden? Hieronder nog even de data en info over kaartverkoop.

Voorstellingen

• zaterdag 25 februari 2017

• vrijdag 3 maart 2017

• zaterdag 4 maart 2017

Kaartjes zijn vanaf woensdag 11 januari 2017 uitsluitend verkrijgbaar op woensdag- en donderdagavond in het Buurthuis van 20.00 tot 22.00 uur. Woensdagavond bij Gerdien Rensink en donderdagavond bij Wim van Dam/Adriaan de Ruiter. (Kaarten kunnen niet gereserveerd worden en direct afrekenen s.v.p.)

Prijzen

• € 7 voor volwassenen

• € 4 voor de jeugd (t/m 12 jaar)

Wees er op tijd bij, want op = op!In februari 2015 stonden we met 'Viva Vitoria'op het podium:
En hoe zag dit er dan uit? Bekijk het fotoalbum van deze voorstelling. 
Bekijk ook fotoalbum van 2013 en 2014.

Nieuwe leden welkom!


Woon je in de buurt, ben je 16 jaar of ouder en lijkt het je leuk om eens te kijken of je acteertalent hebt? Of zou je graag achter de schermen willen helpen om zo te zien wat er allemaal komt kijken bij een toneeluitvoering?

Je ben van harte welkom om een jaartje (of langer) mee te draaien. Je hebt gegarandeerd van oktober t/m februari een leuke donderdagavond. We werken hard om iets moois neer te zetten, maar vinden het ook belangrijk dat het gezellig is!


Belangstelling? Neem gerust contact op met René Derks.
Hogeweg 20, Wijhe. Tel.nr. 0572-358505